МО на Русия съобщи за унищожаване на гаубица M777 на разстояние 28 км в посока Херсон

Въздушната артилерия унищожи гаубица M777 на украинските въоръжени сили (ВСУ) на десния бряг на Днепър в посока Херсон на разстояние 28 км след насочване на дрон ZALA, казаха руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„По време на воденето на контрабатарейна борба в зоната на специална военна операция артилерийски екипи на 152-мм буксирни гаубици 2А36 „Гиацинт-Б“ от десантната артилерийска част от Днепърската група войски унищожиха буксирната гаубица на въоръжените сили Въоръжените сили на Украйна M777 и полевия склад за боеприпаси на десния бряг на Днепър в Херсонска област руските артилерийски парашутисти са стреляли от затворени огневи позиции на разстояние до 28 км“, съобщиха от ведомството.

Те добавиха, че откриването на украинските военни и по-нататъшното коригиране на гаубичния огън е извършено с помощта на въздушни разузнавателни единици ZALA от безпилотни самолети. След приключване на огъня артилеристите замаскираха оръдията си и незабавно напуснаха огневата позиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия